Cursussen

Tekenen a la Hundertwasser

Net als de kunstenaar Hundertwasser gaan we vanuit de vrije hand vormen tekenen. Zo bouwen we een tekening op. De vlakverdelingen die zo onstaan worden daarna op een aparte wijze ingevuld. Zo ontstaat er een kunstwerk om trots op te zijn.

Duur: 1,5 uur

Geometrische tekenen

Bij deze techniek gaan we tekeningen opbouwen aan de hand van cirkels en lijnen die we creëren met passer, liniaal en beschikbare geometrische basisvormen .  Er wordt één basisvorm aangeboden. Daarna gaan we vormen aan deze tekening toevoegen en inkleuren. Met dezelfde basisvorm kan deze oefening herhaald worden.  Je zult versteld staan dat het eindresultaat iedere keer toch totaal anders is.

Duur: 2 uur

 

Maak je eigen striptekening.

Met vormen prikkel jij je fantasie, en voor je het weet ontstaan er spontaan wezentjes op je papier. Deze kunnen met elkaar in een verhaallijn gezet worden. Uit één vorm kunnen  meerdere mogelijkheden ontstaan. Een uitdaging voor je creativiteit.  Er ontstaat een beeldverhaal. Wie weet wat het je te zeggen heeft.

Duur: 2 uur

SONY DSC

Beeldverhaal

In een mensenleven zijn er blijde, lieve, moeilijke, vervelende gebeurtenissen. In deze cursus gaan we een gebeurtenis verbeelden. Hierbij krijgen de emoties op het papier vrij spel. Het is een mogelijkheid om je er lekker in uit te leven. Al coachend gaan we kijken wat het met je gedaan heeft. Maar ook wat het je heeft opgeleverd.

Duur: 4 uur

beeldverhaal

Familieopstelling

Hoe ziet jou familie eruit? Dat gaan we in deze cursus uitbeelden. Dit a la Hundertwasser. Daarna is er ruimte om je familie voor te stellen. Zo krijgt het verkregen beeld een stem en laten we ieder familielid zijn woordje zeggen. Hierbij wordt de techniek voice-dialoge ingezet. Zo kunnen er verrassende elementen aan bod komen.

Duur: 4 uur

familieopstelling

Zentangles

Zentangles is een kunstvorm van telkens terugkerende patronen, opgebouwd uit lijnen en vormen. Zentangles vraagt je aandacht en leidt tot focus.

Duur: 2.5 uur

Mixed media

Mixed media is een techniek waarbij een beeld tot stand komt door verschillende materialen en diverse technieken te combineren tot  een geheel.

Duur : 3 uur

Nat in nat

Nat in nat is een techniek waarbij ecoline de hoofdrol speelt. Door deze op een nat vel papier aan te brengen gaat de ecoline haar eigen leven leiden. Het vloeit en stroomt alle kanten op. Eenmaal opgedroogd, gaan we in het verkregen beeld fantasie figuren zoeken en uit tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *