Workshops

 
 Fractel Art 

In deze workshop maak je kennis met de basistechnieken van Fractel Art.

De basis van dit werk begint met het verven van een kleurencombinatie op papier. Het samensmelten van kleuren nodigen uit om er structuren en patronen in te tekenen. Geïnspireerd door de natuur. Het ene leidt intuïtief tot het andere. Zo ontstaat onder begeleiding van Rianke de kern van een abstract werk.

Na de pauze gaan we verder met het creëren van de achtergrond. Het fractal werk vraagt om een achtergrond die samensmelt met de kern. We gaan driedimensionaal aan het werk . Daarvoor wordt gebruik gemaakt van materialen als papier, textiele fournituren bewerkt in verschillende technieken. Het eindresultaat laat het ontstaan van een bijzonder werk zien.

Duur: 6 uur

Kosten: € 130,- (inclusief materiaal, koffie en thee en soep.)  Aanmelden graag via Contact o.v.v. je naam, adres, naam cursus en cursusdatum.

 • Datum: 23 September 2023, van 10:00  tot 17:00 uur,  pauze van 13:00 tot 14:00 uur. 
 • Datum: 21 Oktober 2023, van 10:00 tot 17:00 uur, pauze van 13:00 tot 14:00 uur. 
 • Datum: 18 November 2023, van 10:00 tot 17:00 uur, pauze van 13:00 tot 14:00 uur. 

 

 

Mixed media

Mixed media is een techniek waarbij een beeld tot stand komt door verschillende materialen en diverse technieken te combineren tot een geheel. Er wordt gewerkt met materialen als foto’s of afbeeldingen, schelpenzand en acrylverf. De basis wordt gelegd met het toevoegen van een afbeelding op het doek. Deze zal een richtlijn zijn voor het toevoegen van figuratief of abstract werk. Met het aanreiken van meerdere technieken door Rianke, zal er zeker een mooi eindresultaat ontstaan.

Duur: 3 uur

Kosten: € 55,- inclusief materiaal, koffie en thee.

 • Datum: 15 April 2023, van 10:00  tot 13:00 uur
 • Aanmelden graag via Contact o.v.v. je naam, adres, naam cursus en cursusdatum.
Wabi Sabi

Niets is eeuwig. Niets is af. Niets is perfect. Zo zou je de kern van het Japanse begrip  Wabi-Sabi kort kunnen omschrijven. In de puurste vorm leert het je iets over de schoonheid van imperfectie.

Op papier wordt met kleur en vorm een abstract werk gemaakt. Bij de techniek die we gebruiken, met een etsnaald erin krassen, maken we gebruik van de schoonheid van imperfectie. Alles wat ontstaat is goed. Door gewoon aan het werk te gaan ontstaat van zelf een eindresultaat. De materialen die we erbij gebruiken zijn parafine, inkt en verf. De parafine vormt de leidraad van het werk. 

Je oefent jezelf in het genieten en het waarderen van kleine wonderen. Je ontwikkelt je innerlijke vertrouwen en bent in staat je geluk steeds meer in jezelf te zoeken.

Duur: 3 uur

Kosten: € 75,- inclusief materiaal, koffie en thee.

 • Datum: 24 Juni 2023, van 13:00  tot 16:00 uur
 • Datum: 25 November 2023, van 13:00  tot 16:00 uur
 • Aanmelden graag via Contact o.v.v. je naam, adres, naam cursus en cursusdatum.

Kern collage

Creëer een nieuw wereld in een collega. Het kan een gevoel zijn, en dierbaar persoon zijn, of een onderwerp zijn die je gaat uitbeelden. Of gewoon kijken op welke afbeeldingen je oog valt en deze met elkaar combineren. De afbeeldingen of foto’s ga je uitknippen of uitsnijden. Door ze samen te voegen tot één geheel ontstaat er een nieuw beeld. Er is ruimte om meerdere werken te maken.

Duur: 3 uur

Kosten: € 65,- inclusief materiaal, koffie en thee.

 • Datum:  9 September 2023  van 13:00  tot 16:00 uur
 • Aanmelden graag via Contact o.v.v. je naam, adres, naam cursus en cursusdatum.
Neurografic art

Neurographic art is een bijzondere tekenvorm waaraan iedereen kan deelnemen. De opbouw van een werk bestaat eenvoudig uit cirkels en lijnen. Door de hoeken die ontstaan zijn af te ronden ontstaat deze Magic art……. alles raakt met elkaar verbonden!

Duur: 3 uur

Kosten: € 55,- inclusief materiaal, koffie en thee.

 • Datum: 16 September 2023, van 13:00  tot 16:00 uur
 • Aanmelden graag via Contact o.v.v. je naam, adres, naam cursus en cursusdatum.