Over Rianke

In een bosrijke omgeving groeide Rianke op. Een plek om inspiratie op te doen voor vormen en kleuren. Al jong was ze gefascineerd van artistieke materialen. Het nodigde haar uit om haar fantasie en binnenwereld vorm te geven. Zo ook om haar emotie de ruimte te geven. Wat een uitgangspunt was in haar scholingen en beroepen. Door de jaren heen heeft ze meerdere technieken eigen gemaakt. Tekenen als schilderen en textiele vormen zijn daarin een leidraad geweest. Iets wat samen komt in haar huidige werk.

In haar huidige artistieke werk combineer ze tekentechnieken met aquarel, collages en fotografie waarbij ze experimenteer met verschillende materialen van textiel, vogelveren tot bijenwas. Uiteindelijk komt alles op het papier: plezier op papier.

En wat ik daarnaast doe

In 1992 studeert ze af als grafisch technicus aan de grafische MTS van Utrecht. Daar heeft ze een basis gelegd in diverse tekentechnieken en de kleurenleer. Sinds 1995 is ze werkzaam als activiteitenbegeleidster in de zorgsector waarbij ze werk met volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij gebruikt ze haar artistieke vaardigheden waarbij ze rekening houdt met de capaciteiten van hen. Tekenen en creativiteit helpt hen om hun emotionele balans te hervinden en te ontladen van de dagelijkse spanningen.

In 2011 is ze begonnen aan de opleiding Vorm en Klank en na haar afstuderen (2016) is ze werkzaam als Tekentherapeut en Beeldend Coach in de praktijk Inner©Image.