Over Rianke

Tekenen begon al in mijn kinderjaren. Het was voor mij een heerlijke  wereld om mijn fantasie en emoties de ruimte te geven. Toen al werd ik blij van de kleuren  die zich bevonden in mijn potlodendoos. Tekenmateriaal om eindeloos mee te werken.

In 1992 ben ik afgestudeerd als grafisch technicus aan de grafische MTS van Utrecht. Daar heb ik een  belangrijke basis gelegd in diverse tekentechnieken en de kleurenleer.In 1995 ben ik een studie begonnen als activiteitenbegeleidster. Vanaf die tijd ben ik gaan werken met volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Na het behalen van mijn diploma heb ik samen met hen een grafische werkgroep opgezet. Verschillende grafische technieken heb ik aangepast aan hun capaciteiten.

Vervolgens heb ik, op een coachende en agogische manier, hen deze technieken eigen gemaakt.  In de afgelopen 10 jaar hebben we zeer unieke producten op de markt gezet. Het is altijd mijn uitdaging geweest om ervoor te zorgen dat de cliënten gedurende de dag  zoveel mogelijk in balans zijn. Dit ‘balanceren’ gaat soms gepaard met ontladingen.  Het blijkt een kunst om deze ontladingen te laten gebeuren op een wijze die acceptabel is voor de  cliënt en zijn omgeving. Tekenen kan daarbij een hulpmiddel zijn.

In 2011 ben ik begonnen aan de opleiding tekentherapie. Een studie die mij leert mensen te ondersteunen bij  hun eigen kunnen en vanuit hun eigen kracht. In 2014 ben ik afgestudeerd als Beeldend Coach. Afgelopen jaren heb ik tekencursussen en teambuildingsbijeenkomsten georganiseerd voor een divers publiek in het kader van mijn opleiding.  Daarbij heb ik ervaren hoe ‘plezier op papier’ een wegwijzer kan zijn in het leven van de tekenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *