Kunstles Airborneschool Renkum

Daar stond ik dan. Met wat eigen werk en een doos gevuld met veren, schelpen, lintjes, knopen, leren stukjes en vilt. Voor de klas 6a, 7a en 8a van de basisschool Airborneschool in Renkum. Ik mocht een kunstles geven als gastdocent met als aanleiding de Kinderkunstroute Renkum 2023.Eerst even voorstellen en daarna de les gestart . Het thema Portret heb ik ingeleid aan de hand van een PowerPoint. Want als het om portretten gaat, wat is er zoal door kunstenaars over de hele wereld gedaan door de tijd heen? Wat is er allemaal mogelijk?

Aan de hand van een contourlijn van een hoofd werden de leerlingen uitgedaagd. Zo was de mogelijkheid om de contourlijn te gebruiken voor een artistieke herkenbare portret. Maar het kon ook gebruikt worden om hun binnenwereld te verbeelden.

Creatief gingen ze aan de slag. Met plezier heb ik toegekeken hoe alles tot stand kwam. Zo waren er kinderen die meteen van start gingen. Andere heb ik op weg geholpen door stapsgewijs ze mee te nemen in het proces. Weer andere namen de tijd om te bedenken wat ze gingen maken en hoe dan. In de laatste wisten een aantal leerlingen nog snel wat op papier te zetten.

Twee werken worden er uit gekozen voor de expositie in de Doelen tijdens de Kunstroute Renkum 2023. Ik ben benieuwd welke twee het zijn geworden. Gelukkig hoefde ik niet te kiezen uit al die mooie werken. Ik ga zeker kijken. Jij ook?

Bewerken

Geef een antwoord